25 Şubat 2014

KABAK MÜCVERİ

MALZEMELER
2 KABAK
2-3 TAZE SOĞAN
2 TANE SİVRİBİBER
YARIM DEMET MAYDANOZ VE DEREOTU
2 YUMURTA
2-3 YEMEK KAŞIĞI UN
TUZ,KARABİBER
       Kızartma için:
             Sıvı yağ
  Yapılışı:

 Kabakların üzerini kazıyıp yıkadıktan sonra kalın rendeleyin. Rendelenmiş kabağın    suyunu tel süzgeçte süzün. 
         Biber,taze soğan, dereotu  ince kıyarak kabakla karıştırın.
           Daha sonra yumurtayı ve unu ekleyip bulamaç haline getirin. 
    Bir tavada yağı kızdırın,  
  hazırladığınız karışımı çorba kaşığıyla kızgın yağa dökerek    çift taraflı olarak kızartın. 
   Sıcak ya da soğuk olarak servis yapın.



1 yorum:

Yorum yazarmısınız...tşk