9 Şubat 2014

PATLICAN KARNIYARIK






 patlıcan,250 gr.kıyma
1 büyük baş soğan
maydanoz,tuz,karabiber
2 domates,4 sivribiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI
Patlıcanları alaca soyup üstte kalacak olan kısımlarını bıçakla ortasına kadar kesik atın. Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin. Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın.
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız Patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar her tarafını döndürerek kızartın.
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun.
Ayrı bir tavada 
soğanları pembe oluncaya kadar kavurun,
kıymayı ilave edip kavurmaya devam edin
1 yemek kaşığı salçayı,karabiber ve tuzu da
 ilave edin.En son ince kıydığınız
maydanozu da ilave edin. Malzemeden
kızarttığınız, karnını yardığınız ve fırın tepsisine
koyduğunuz patlıcanların içlerine koyun.
Dilimlediğiniz domateslerle ve sivri biberlerle
süsleyin.1 su bardağı su ve salça ile hazırlayacağınız
sosuda tepsiye dökün ve fırına verin.
AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazarmısınız...tşk