5 Aralık 2014

Ayva tatlısı (esmer şekerle)


Ayvaların kabukları soyulup dilimlenir,
Seramik tavaya  2 yemek kaşığı esmer şeker serpilir,
Ayvalar dizilir.2 yemek kaşığı esmer şeker de üstüne serpilir,
1 yemek kaşığıda beyaz şeker serpilir,
3-4 karanfil,1 tane çubuk tarçın ve jölelenmesi için ayva çekirdekleri konur,
1 çay bardağı su,
Ben gıda boyası kullanmadım isteyen kullanabilir onun yerine daha sağlıklı olsun
Diye hibüsküs çiçeği 2-3 tane koydum,
Şekeride daha az ve çok yapabilirsiniz,
Tavanın kapağını kapatıp  önce harlı ateşte,
sonra kısık ateşte ayvalar pişene kadar pişirdim.
Kaymak ya da dondurma ile servis edilir.


1 yorum:

  1. ayva tatlısını çok severim hiç bu şekilde yapmadım mutlaka deneyeceğim ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yazarmısınız...tşk