15 Eylül 2015

Türk kahvesi


Kahve dünyası AR-GE uzmanı Serdar Şahin bey bize kahvenin geçmişini, keşfedilmesini,yetiştiği yerler,ağacı, meyvesi,yetiştirme şekilleri  ve cinsleri hakkında bilgiler verdi...


Kahveler soldan başlayarak çiğ hali ve hafif orta ve koyu kavrulmuş halleri...


@tifanimutfak  @incitadinda @chefakademi


Ve....pişirme,saklama  teknikleri....
Türk kahvesi hakkında çok güzel bilgiler aldık.

Fincanda ağız payı bırakılarak soğuk su
Bir çay kaşığı tepeleme kahve
İstenirse şeker
İyice karışacak pişme esnasında karıştırma yok
Ağır ateşte pişecek 
Hediyemiz


Afiyet olsun


2 yorum:

  1. ne güzel olmuş bu arada sizi takipdeyim bende beklerim, sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum yazarmısınız...tşk